Διακοπή καπνίσματος με βελονισμό

Βελονισμός και διακοπή καπνίσματος

Το κάπνισμα αποτελεί μια παγκόσμια κοινωνική πανδημία. Καπνίζει το 1/3 του παγκοσμίου πληθυσμού (1,1 δισεκατομμύριο άτομα). Πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του καπνίσματος 3,5 εκατομμύρια άτομα και 19.000 μη καπνιστές εξαιτίας του παθητικοί καπνίσματος.
 Οι λόγοι για να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι ατελείωτοι!. Τα τσιγάρα έχουν 4.000 χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων 43 γνωστές καρκινογόνες (καρκινογόνες) ενώσεις και 400 άλλες τοξίνες. Σύμφωνα με το CDC, το κάπνισμα είναι η αιτία για τους 443.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, και συνδέεται με το εμφύσημα, τον καρκίνο του πνεύμονα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, το λαχάνιασμα, το χρόνιο βήχα και μια αύξηση στη συχνότητα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να κόψουν την βλαβερή αυτή συνήθεια λόγω της τεράστιας δαπάνης αλλά και λόγω της σημαντικής κοινωνικής πίεσης
.

Ο βελονισμός βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος. βελονισμό Και βοηθάει όλους εκείνους που θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν αλλά δεν μπορούν. Η θεραπεία με βελονισμό για τη διακοπή του καπνίσματος είναι δυναμική και όχι θεραπεία υποβολής όπως πιστεύουν πολλοί.

Ο καπνιστής που υποβάλλεται σε θεραπεία με βελονισμό 

α) δεν έχει την ανάγκη της νικοτίνης, μ' άλλα λόγια δεν παρουσιάζει το ονομαζόμενο στερητικό σύνδρομο σταματώντας το κάπνισμα,
β) αισθάνεται απέχθεια στον καπνό και
γ) δεν έχει νευρικότητα και άγχους

  
Η θεωρία του βελονισμού βασίζεται στην πεποίθηση ότι όταν διεγείρονται ορισμένα σημεία του σώματος αυξάνεται η ροή της ενέργειας, προκαλείται μείωση του πόνου και βελτίωση της υγείας  Στατιστικές μελέτες δείχνουν ποσοστό επιτυχίας στη διακοπή του καπνίσματος με βελονισμός 85-90%.





Λεπτές βελόνες χρησιμοποιούνται σε σημεία του σώματος και τα αυτιά και στα ενδιάμεσα διαστήματα ημιμόνιμες βελόνες βοηθούν στην μείωση της ανάγκης για τσιγάρο. Συνήθως χρειάζονται 4-6 συνεδρείες διάρκειας 20-30 λεπτών.

Συμβουλές για διακοπή καπνίσματος

1. Η άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και βοηθάει στην χαλάρωση.

2. Η Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαχανικών και φρούτων για καλή αποτοξίνωση του οργανισμού.

4. Αποφυγή πρόχειρου φαγητού, ζάχαρη και καφέ. Αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι  να επιδεινωθεί το σύμπτωμα στέρησης του καπνίσματος.

5. Αύξηση κατανάλωσης νερού, διότι η αφυδάτωση προκαλεί αίσθημα στέρησης